Hoe moet je opletten als je in de war bent?

Kunt u beter opletten en uw verwarring overwinnen
Door voldoende te slapen, gehydrateerd te blijven en gezonde maaltijden te eten, kunt u beter opletten en uw verwarring overwinnen.

Je verward voelen kan frustrerend en ongemakkelijk zijn, waardoor mensen het vaak willen opgeven, zich afkeren en uiteindelijk hun focus verliezen. Hoewel er ongetwijfeld verwarring zal ontstaan wanneer u nieuwe dingen leert, zijn er verschillende tactieken die u kunt gebruiken om u te helpen voorbij uw verwarring in de klas te komen en verwarring in de toekomst te voorkomen.

Methode 1 van 3: voorbij je verwarring in de klas gaan

 1. 1
  Controleer de syllabus opnieuw om te zien of je iets hebt gemist. Als je merkt dat je in de klas zit en het lijkt erop dat je gewoon niet kunt volgen wat de leraar zegt, is het mogelijk dat je iets in de syllabus hebt gemist. Controleer de metingen die voor die dag waren toegewezen opnieuw om er zeker van te zijn dat u niet per ongeluk iets hebt overgeslagen. Het is ook mogelijk dat u de meting voor de verkeerde dag hebt gedaan. Als dit het geval is, neem dan een paar minuten de tijd om snel door de meting te bladeren. Spring terug in de lezing zodra je een algemeen idee hebt gekregen van wat er aan de hand is.
  • Vergeet niet terug te gaan en de opdracht na de les grondig door te lezen.
 2. 2
  Noteer wat u in de war brengt en ga verder. In veel gevallen zal uw docent verschillende onderwerpen behandelen tijdens een lesperiode. Als je in de war bent over een onderwerp en het moeilijk vindt om op te letten, schrijf dan eventuele vragen op en schrijf jezelf een herinnering om dit onderwerp later opnieuw te bekijken. Zodra de docent van onderwerp wisselt, kun je weer de klas in en van daaruit proberen te begrijpen wat er aan de hand is.
  • Als je bijvoorbeeld in de wiskundeles zit en de leraar heeft het over sinus, wat je in verwarring brengt, maak dan een notitie van je verwarring en schrijf eventuele vragen op. Als de leraar vervolgens overschakelt naar het praten over cosinus en tangens, probeer het dan daar weer op te pakken om deze nieuwe onderwerpen te begrijpen.
  Als je ergens in de war over bent
  Als je ergens in de war over bent en een vraag hebt, moet je altijd je leraar om opheldering vragen.
 3. 3
  Stel een vriend vragen als er een natuurlijke pauze in de klas is. Als er een klas is die je vaak in verwarring brengt, probeer dan naast iemand te gaan zitten die de stof lijkt te begrijpen. Als er een pauze in de klas is, vraag hen dan om u de stof kort uit te leggen. Als een van uw leeftijdsgenoten kunnen ze het u misschien op een andere manier uitleggen dan de docent.
  • Het kan ook nuttig zijn om het materiaal een tweede keer te horen.

Methode 2 van 3: regelmatig spreken

 1. 1
  Stel vragen zo vaak als u wilt begrijpen. Hoewel het stellen van vragen tijdens de les intimiderend kan zijn, kan het de beste manier zijn om je te helpen gefocust te blijven en het materiaal te begrijpen dat je in verwarring brengt. Onthoud dat het de taak van uw docent is om uw vragen te beantwoorden, dus hij zal waarschijnlijk graag even pauzeren om u te helpen het te begrijpen.
  • Verwarring is een onderdeel van leren, dus in veel gevallen, als u in de war bent, is de kans groot dat iemand anders dat ook is. Door vragen te stellen, helpt u waarschijnlijk ook iemand anders het materiaal beter te begrijpen.
 2. 2
  Neem deel aan groepsdiscussies om u te helpen opletten. Als er in uw klas gelegenheid is voor groepsdiscussies, doe dan zo veel mogelijk mee. Dit houdt je bezig met het heden, helpt je afleiding te vermijden en geeft je de mogelijkheid om hardop door je verwarring heen te werken met je leraar en leeftijdsgenoten.
  Een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen om je te helpen opletten als je in de war bent
  Een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen om je te helpen opletten als je in de war bent, is door weg te gaan van alle afleidingen die je ervan weerhouden om te focussen.
 3. 3
  Praat na de les met je leraar voor persoonlijke hulp. In sommige gevallen kan de angst om iets te zeggen, je ervan weerhouden om vragen te stellen, zodat je in de war blijft en soms je focus verliest. Als je bang bent om iets in de klas te zeggen, probeer dan buiten de les met je leraar te praten en vraag hem om opheldering over de punten die je in verwarring brengen.
  • Het kan handig zijn om ook voor de les met je leraar te praten, en hem te laten weten dat je bang bent om tijdens de les vragen te stellen. Uw docent kan wellicht anticiperen op enkele van de mogelijk verwarrende delen van de klas en deze beter verduidelijken, of minder stressvolle situaties creëren voor studenten om vragen te stellen, zoals werk in kleine groepen.

Methode 3 van 3: verwarring in de toekomst voorkomen

 1. 1
  Verwijder afleidingen zodat u zich kunt concentreren. Een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen om je te helpen opletten als je in de war bent, is door weg te gaan van alle afleidingen die je ervan weerhouden om te focussen. Probeer je tijdens de les bewust te zijn van de dingen die je afleiden en ervoor zorgen dat je je focus verliest. Als je eenmaal de dingen hebt geïdentificeerd die je afleiden, kun je ze uit je leerruimte verwijderen en je beter concentreren op het begrijpen van het materiaal dat voorhanden is.
  • Afleidingen kunnen zaken zijn als uw computer of uw mobiele telefoon. Als dit het geval is, probeer dan met de hand aantekeningen te maken en laat uw elektronica thuis of in uw tas.
  • Als je merkt dat een vriend ervoor zorgt dat je je focus verliest, probeer dan ergens anders te gaan zitten of beleefd uit te leggen dat je je moet concentreren en praat na de les met hem of haar.
 2. 2
  Bekijk je aantekeningen om te zien wat je misschien hebt gemist. Wanneer u uw aantekeningen bekijkt, zult u waarschijnlijk veel dingen opmerken die u niet deed toen u alleen maar probeerde de informatie in de klas te krijgen. Door uw aantekeningen door te nemen en door te werken, kunt u beter begrijpen wat u die dag is geleerd en kunt u in veel gevallen de volgende les beter begrijpen tijdens de les.
  • Probeer uw aantekeningen binnen een paar uur na het einde van de les te bekijken. Op deze manier is een deel van de informatie nog vers, dus u herinnert zich misschien een aantal dingen waarvoor u geen tijd had om op te schrijven. U kunt deze informatie vervolgens aan uw notities toevoegen om u te helpen deze beter te begrijpen.
  • Het kan handig zijn om uw aantekeningen met uw leraar of met een vriend te bespreken. Op die manier kunt u, als u vragen heeft, in uw aantekeningen wijzen op de bron van uw verwarring.
  Als je in de war bent over een onderwerp
  Als je in de war bent over een onderwerp en het moeilijk vindt om op te letten, schrijf dan eventuele vragen op en schrijf jezelf een herinnering om dit onderwerp later opnieuw te bekijken.
 3. 3
  Bestudeer aanvullende bronnen voor meer uitleg over het materiaal. Als je docent zijn lezingen online plaatst, een voorgestelde literatuurlijst geeft of andere aanvullende bronnen aanbiedt, zorg er dan voor dat je deze voor en na de les doorneemt. Dit kan u helpen bij het doornemen van een deel van het materiaal dat u in verwarring heeft gebracht. Het kan ook helpen verwarring in de toekomst te voorkomen door het komende materiaal uit te leggen voordat u het in de klas hoort.

Tips

 • Onthoud dat er geen slechte vragen zijn. Als je ergens in de war over bent en een vraag hebt, moet je altijd je leraar om opheldering vragen.
 • Door voldoende te slapen, gehydrateerd te blijven en gezonde maaltijden te eten, kunt u beter opletten en uw verwarring overwinnen.

Comments (1)

 • annie52
  Bedankt dat je me hebt geholpen met mijn taak en me hebt geholpen om met slechts een paar eenvoudige stappen meer vertrouwen te hebben in mijn schoolwerk.
Medische disclaimer De inhoud van dit artikel is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, onderzoek, diagnose of behandeling. U dient altijd contact op te nemen met uw arts of een andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u begint, verandert of stopt met enige vorm van gezondheidsbehandeling.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail